Skip to main content

Khaiz, Back To Work! FIERY GUY WITH FEROCIOUS SPIRIT!

Assalamualaikum w.r.b

Rasanya dah hampir 2 bulan lebih Khaiz menyepi daripada dunia blogging ni. Actually, hidup di Universiti ni taklah sesibuk mana. Tapi kalau dah dihidangkan dengan assigment yang memang menanti masa untuk di hantar dan aktiviti kolej, fakulti and pusat pengajian yang MACAM NI HA! ( KAJAIAN I LOVE U ) memang sibuk jugak lah. Owh, fyi i'm a guy and nevertheless jangan pelik stail tulisan Khaiz ni ada ciri2 GELI GIRLY skit yer... Bukan mudah ya someone as tough and ferocious macam Khaiz ni nak belajar cara menulis ala2 GELI GIRLY ni. Disebabkan melukis manga romantik ( OH SAYANG... ) dan novel cintan-cintun telah membuatkan hatiku menjadi lembut ibarat air yang jernih dan suci... wa... boleh tulis lagu ni. 

But from today onward! i swear to my dear Papinka Band yang Khaiz akan cuba untuk terus-terusan update   blog SIPANJANGKATA ni sampai ke titisan darah TENET terakhir. Kalau tak Papinka Band akan disumpah menjadi band metal rock plak lepas ni... 

Ada orang cakap yang bukannya payah nak menulis dalam blog ni, kau hentam aja apa yang kau nak dan kalau promosi blog korang gempak maka blog korang akan jadi gempak jugak. OK! DISINI KHAIZ NAK INFO SKIT ERK!

Ko kalau menulis selamba badak macam takda ilmu pasal menda2 yang entah hape2 takyah ark ko nak jadi blogger, baik ko jadi mende lain doe. Haahhh... kan dah keluar bahasa kasar Khaiz... MUAHAHAHHAA! 


Sebenarnya mengikut definisi kamus OXFORD! ceiwah... ada definisi yang sangat mudah tapi boleh membuat orang konfius ; A BLOGGER DO BLOGGING IN THEIR BLOG... haaah... Paham idak? Blogger ni memerlukan ilmu, korang kalau nak jadi blogger yang mantap perlukan ilmu dari merata ceruk tak kisah dari buku, blog, filem atau dari mana pun yang penting is KNOWLEDGE! Khaiz ada kawan blogger yang edit entry sampai 3 HARI baru post dalam blog diorang. Sebab apa? Sebab diorang pentingkan kualiti post diorang... Yes i admit yang i sendiri pun belum pernah ambik masa 2-3 Hari untuk edit entry, tapi at least Khaiz ada juga edit sampai 3-4 jam sekali. Entry kali ni pun 2 JAM jer Khaiz edit. 


Last but not least. Blogger ni perlukan semangat yang kental! Ilmu yang kekal! Motivasi yang cekal! dan Minda yang BEBAL ( OPPSS SORRY BEBAS LAH.. HEHEHEHE! )

Popular posts from this blog

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...

Bismillahirrahmannirrahim...

....بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani....

Assalamualaikum W.R.T Sahabat...



KORANG NAK TAHU CARA SKOR "A" SEJARAH DALAM STPM, SPM ATAUPUN YANG SEANTERO DENGANNYA...
 Sebelum ni saya dah ceritakan mengenai sebab dan penyebab saya menulis blog ni dan yang seangkatan dengannya. Salah satu sebab yang saya utarakan ( Si PANJANG tanya, sebab apa tak ditimurkan ker? dibaratkan ker tapi diutarakan... ada sesiapa yang boleh jawab?) termasuklah nak berkongsi tips untuk belajar. 
Okeylah, sedikit kisah tentang peribadi ( Profile bak Kata Si PANJANG versi Orang Putih ) saya. Saya bukanlah budak yang terpandai atau terbijak (Mahupun yang terkacak... ) ketika menuntut di Sekolah dahulu. Ponteng sekolah macam orang lain juga, malas turun kantin waktu rehat macam orang lain juga, PANJANG KATA " I'm not different from others, but i'm different from someone " ( Ni pun Si PANJANG versi Orang Putih juga ).