Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

UKM Video Resume: First Time Buat Vlog!

Khaiz ada buat video resume @ vlog untuk admission trial course sastera english Universiti Kebangsaan Malaysia... Wa... Nervous yang amat tau... Vlog Khaiz ni tak discript langsung, straight terus dari apa yang ada dalam otak... sebenarnya Khaiz boleh saja hafal semua yang khaiz nak ceritakan dekat sini... tapi Khaiz tahu yang examineer video ni takkan ambil orang yang fluent sangat2 sebab diorang tahu yang jenis video resume ni dah discript dari awal2 lagi sebab English speaking kan... I want to be natural and not scripted person hahahahaha... anyways video ni memang sangat nervous Khaiz rakam..... Alhamdulillah Khaiz dapat panggilan dari Fakulti English UKM dan mereka nak Khaiz sahkan tempat Khaiz di UKM... Amin Ya Rabbal Alamin.......

Lepas G-Dragon Isteri HaHa Ingin Dream Jadi seperti GOT7 Junior

Byul reveals that she hopes her son Dream will grow up to be like GOT7’s Junior
In a recent Instagram update, singer Byul revealed that she hopes her son Dream will grow up to be like GOT7‘s Junior. Byul posted a photo of Junior’s scene in his recent role in My Love Eundong where he plays the younger version of Hyunsoo as the drama tells the story of the unconventional star-crossed lovers.

RB: Episode S2 Episode 10 Download

[Video] Run, Brother! Season 2 Episode 10
Hurry Up, Brother (Chinese: 奔跑吧兄弟; pinyinBēnpǎo Ba Xiōngdì) is a Chinesevariety show broadcast on Zhejiang Television. The show is based on the original South Korean series Running Man by SBS. It was first aired on October 10, 2014. This show is classified as a gamevariety show, where the MCs and guests complete missions at a landmark to win a race.

IC: Episode 432 Download Real Bangkok Episode

Infinity Challenge Episode 432 Real Bangkok + 2015 First Half Review English Subtitles
Infinite Challenge has been reported as the first “Real-Variety” show in Korean television history. The program is largely unscripted, and follows a similar format of challenge-based Reality Television programs, familiar to the audiences in the West, but the challenges are often silly, absurd, or impossible to achieve, so the program takes on the aspect of a satirical comedy variety show, rather than a more standard reality or contest program. In order to achieve its comedic purposes its 6 hosts and staff continuously proclaim, the elements of this show are the 3-Ds, Dirty, Dangerous, and Difficult.

RM: Jessi Watak Ganas Dalam Running Man!

Jessi’s Fierceness Intimidates “Running Man” Cast Members Jessi‘s upcoming appearance on “Running Man” has the cast nervous and keeps them on their toes. Other guest stars Eun Ji Won, Verbal Jint, San E, and Jay Park, will be competing in a race as well to declare who is the savviest king of “Running High School.”

Sipanjangkata dah cecah Puluh Ribu!

Assalamualaikum.... nak nangis Khaiz, bukan nangis sebab sedih... bukan pulak sebab tengah berpuasa... buat apa nangis sebab tu kan... lelaki kena kuat dan bersemangat walaupun tengah monyok muka sebab tak boleh makan... hahahaha..

RM akan tampilkan Artis Tampan dan Cantik2

“Running Man” to Feature BESTie’s Hyeryeong, CLC’s Yeeun, Do Sang Woo, and More as Guests
A good-looking guest cast has been announced for an upcoming episode ofSBS’s “Running Man.”

Joong Ki, In Sung dan Joo Hwan Ucap Selamat pada LKS

Song Joong Ki, Jo In Sung, and Im Joo Hwan Cheer on Lee Kwang Soo on “Running Man” More details and preview stills of Song Joong Ki, Jo In Sung, and Im Joo Hwan’s surprise appearance on the upcoming episode of SBS’s “Running Man” have been revealed. The trio stun the cast when they appear during the opening portion of the show.

TOPIK RAMALAN MUET SPEAKING TEST

ASSALAMUALAIKUM,
Dalam MUET, Speaking test ni tak ada soalan yang betul2 fixed (tetap) dan sentiasa berubah2 mengikut kumpulan yang akan menduduki exam tersebut. Tapi tak salah untuk mencuba menghafal tajuk2 penting manalah tahu kan tetiba masuk soalan yang dihafal kan best tu... Apapun soalan ramalan ni mungkin tidak akan muncul dalam exam so kena bersiap sedia untuk jawab soalan yang berbeza dari apa yang kita hafal. Namanya pun soalan ramalan. Purata 10 per 100 Soalan pun belum tentu mengena, tapi apapun fokus nya tetap sama dan mesti bersedia sebelum terkena...

KJK dan LKS akan ke Turki (RM China)

Kim Jong Kook and Lee Kwang Soo to Fly to Turkey to Film Chinese Variety Show
Running Man” stars Kim Jong Kook and Lee Kwang Soo are confirmed to be special guests on a Chinese variety program and will be flying to Turkey to film it at the end of this month.

GA EFG MEGA RAYA RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".
Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.
GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100 { Click banner di atas untuk sertai }
Hadiah :
SEO
RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015

Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy

Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy
GIVEAWAY JUN 2015 OLEH BICARA MUMMYSempena bulan ulang tahun perkahwinan ke 3 tahun kami. Kami mengadakan simple giveaway yang mudah untuk di menangi. Hanya ikuti syarat Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy :

Madeena Skincare by Helenz Signature Menyempurnakan Kejelitaanmu

Anda ingin kelihatan lebih anggun bergaya di Aidil Fitri ini? Malu dengan masalah jerawat anda? Anda mempunyai kulit muka kusam?
Jika anda ada masalah itu jangan pergi dari sini.

Jawapan ada di sini!!

Lihat apa yang terjadi pada kulit muka mereka ini. Semakin bersinar dan berseri.
Madeena Skincare by Helenz Signature
Memperkenalkan Madeena Skincare by Helenz Signature. Produk yang disahkan Halal, mendapat jaminan KKM dan juga diformulasikan dengan teknologi terkini dengan menggunakan bahan semulajadi.

YOO JAE SUK VS JONG KOOK! PERANG DUA KETUA!

YOO JAE SUK VS JONG KOOK! PERANG DUA KETUA!June 6, 2015 · Leave a comment · The two pillars of “RunningMan,” Yoo Jae Suk and Kim Jong Kook, will be engaging in a fierce race. A preview of the upcoming June 7 episode of SBS‘s “Running Man” with all five members of BIGBANG was revealed, garnering the interest of viewers.

TIPS NAK LULUS MUET SPEAKING TEST!

Assalamualaikum, baru-baru ni Khaiz ada post entry pasal MUET, boleh tengok di SINI. Adalah seorang hamba Allah yang cantik comel kiut miut bertanya tentang tips tambahan untuk Speaking Test. Oklah Cik Adik RAIHANAH oiii, Khaiz akan jawab soalan bernas tu... untuk pengetahuan korang, MUET exam ni ada 4 Part.. Speak, Read,Listen dan Write. Test pertama MUET selalunya mestilah bahagian SPEAKING. So, How to pass this test?
SPEAKING TEST:
Speaking test ada dua part, first ialah Individual Task ( TASK A ). Examiner akan bagi soalan dan korang akan jawab sorang2 tanpa ada gangguan orang lain... ( OF COZ DALAM BI KAN.... ) Untuk task A:
untuk kita faham lagi cara test ni dilakukan, posisi calon dan pemeriksa ialah seperti ini,

BIG BANG VS RM : PERANG VIP VS RUNNERS!

BIG BANG VS RUNNING MAN PART 2! SIAPA AKAN MENANG?



While a teaser trailer was released of BIGBANG‘s exciting guest-appearance on “Running Man,” SBS uploaded other preview stills of BIGBANG and foreshadowed an episode that claims to be more thrilling than ever before.

MUET: KORANG NAK SKOR TAK? MEH SINI TENGOK!

  KETAHUI TEKNIK LULUS CEMERLANG PEPERIKSAAN MUET DISINI!



Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Kepada calon-calon yang akan menduduki peperiksaan MUET. Adakah anda kini sedang berada di dalam keadaan rungsing memikirkan tentang peperiksaan MUET yang akan hadapi tidak lama lagi?
Maklumlah, peperiksaan MUET ini mungkin salah satu perkara yang terpenting di dalam hidup anda. Ianya akan menentukan sama ada anda akan berjaya untuk menyambung pelajaran ke IPT atau tidak?, atau ia juga akan menjadi tanda penentu bahawa sama ada anda layak atau tidak untuk dinaikkan pangkat di tempat kerja anda.

MUET EXAM: SPEAK VS LISTEN

MUET (Malaysian University English Test) dah jadi elemen penting bagi pelajar-pelajar universiti sekarang.

Call Of Duty: Black Ops 3 Review, Games Yang Meremang Bulu Roma!

Call of Duty 3: Black Ops Review Khaiz baca memang dah terasa remang bulu roma dan tangan2 ni nak main game ni!
Treyarch's latest is a white-knuckled action romp that doesn't disappoint. Call of Duty is the Goliath of the video game world. The series has sold millions of copies and catapulted itself from a solid, World War II shooter to the sprawling multiplayer playground and Hollywood-style campaign that we know today. Call of Duty: Black Opstakes much of what made Modern Warfare 2 great and slightly expands and modifies it. That's not to say that there aren't mistakes to be found within Black Ops, but I think Call of Duty fans are going to be happy with Treyarch's latest effort. “ The only thing I'll say about the storyline is that it's the best of the series. You begin the game as Alex Mason, a soldier being interrogated for information that he can't remember. You play through Mason's memories in search for information. Sam Worthington, Ed Harris, and…

RM: EPISOD 249 BLACKLIST RACE DOWNLOAD

Running Man Episode 249 The Blacklist Race English Subtitles Bagi yang tercari2 episod terbaru RM iaitu episod 249: the blacklist race, hah amek kau... episod ni memang Si PANJANG rekomen sangat untuk ditonton! Power sungguh jun hyun tau! hahahahhahahaha............................

RM: BIG BANG AKAN KE RUNNING MAN!

BIGBANG Lets Loose in Teaser Trailer for “Running Man” Appearance It has been confirmed that BIGBANG will be making its return to “Running Man” next week.